Hättänen herkku

Helpoin herkku syntyy, kun peratut kuoreet ladotaan lautaselle, jossa on tattarijauhoa. Hetki reipasta kierittelyä ja kalat pannuun, jossa on runsaasti kuumana vaahtoavaa voita. Ripaus suolaa ja herkku on valmis nautittavaksi. Paistetun kuoreen voi tarjoilla perunamuusin kera, salaatin kanssa tai voit tehdä siitä uusikaupunkilaista pikaruokaa eli Ämpärporin Hättäsen.

Hättäne valmistuu nimensä mukaisesti nopeasti:

Siirrä paistetut kalat sivuun paista ohut rieskaleipä pannulla niin, että pinta hieman ruskistuu, täytä salaatilla, kasviksilla ja yrteillä päälle reilusti herkullista kalaa ja kermaviilikastiketta. Kierrä rullalle ja nauti!

Kutuaikana pyydettyjen kuoreiden mäti kannattaa ehdottomasti ottaa talteen. Vaaleankeltainen pienirakeinen suolattu mäti maistuu ohuen saaristolaisleipäviipaleen päällä smetanalla ja sipulisilpulla höystettynä aivan taivaalliselta.

Pyydä rohkeasti oman kauppasi kalatiskiin keväällä tuoretta kuoretta, kysyntä luo tarjontaa!